Μελέτη στη Γερμανία αποδεικνύει εργαστηριακά την ισχυρή αποτελεσματικότητα του χυμού της αρώνιας κατά SARS-CoV-2 και ιού της γρίπης.

Πιο αναλυτικά, μελέτη που διεξήχθη τον περασμένο Νοέμβριο από:

– To Ινστιτούτο Μοριακής Ιολογίας του ιατρικού πανεπιστημίου της Ουλμ στη Γερμανία

– Το τεχνικό πανεπιστήμιο της Δρέσδης

– Το Cogni Verde GmbH

– To εργαστήριο αναλύσεων Labor Prof. Dr. G. Enders MVZ GbR, στη Στουγκάρδη

είχε στόχο την αξιολόγηση της ιοκτόνου δράσης 4 φυσικών προϊόντων ( χυμό αρώνια, χυμό ρόδι, χυμό σαμπούκο και πράσινο τσαι) ενάντια σε 3 αναπνευστικούς ιούς ανάμεσά τους και ο SARS – Cov -2.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά δείχνοντας ότι ο χυμός από αρώνια είναι το πιο ισχυρό προϊόν διατροφής από αυτά που δοκιμάστηκαν, απενεργοποιώντας τον SARS-CoV-2 κατά 96,98% ο οποίος επηρεάζεται σε χαμηλότερα επίπεδα από το ρόδι ή το πράσινο τσάι, ενώ δεν επηρεάζεται από το χυμό σαμπούκο.

Μάλιστα η ιοκτόνος δράση του χυμού της αρώνιας κατά του SARS-CoV-2 είναι ταχεία και συγκεκριμένα είναι μετά από έκθεση 1 λεπτού στον παθογόνο ιό.

Για το λόγο αυτό, συστήνεται από τους ερευνητές η στοματική έκπλυση (γαργάρες) με χυμό όπως της αρώνιας ως μέσου προληπτικής στρατηγικής για την πρόληψη της λοίμωξης, της διάδοσης, της ασθένειας και της εξάπλωσης των ιών στα πλαίσια ατομικής προστασίας, δεδομένου ότι η αντιγραφή τέτοιων ιών, τα συμπτώματα και η μετάδοση τους εμφανίζονται στη ρινο- και στοματοφαρυγγική περιοχή.

Καλάθι αγορών