ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

Το ταξίδι από το χωράφι μας στο πιάτο σας.

Μια πιο προσεκτική ματιά στη βιολογική καλλιέργεια Roni The Great

Ασχολούμαστε με τη βιολογική καλλιέργεια του καρπού της αρώνιας από το 2016.

Διαθέτουμε μια ιδιόκτητη ενιαία έκταση 30 στρεμμάτων και 3000 φυτών στο Δροσερό του Ν. Πέλλας, στον περίφημο κάμπο των Γιαννιτσών, με δική της γεώτρηση και υπόγειο σύστημα ποτίσματος. Ακολουθούμε έναν τρόπο καλλιέργειας με αραιή φύτευση, που κάνει το μηχανικό τρόπο πιο αποδοτικό και ευέλικτο.

Παρ’ όλα αυτά δεν είναι αρκετός και για αυτό αρκετή δουλειά γίνεται χειρωνακτικά, όπως η συγκομιδή, η αποτελεσματική καταπολέμηση των ζιζανίων, το δέσιμο των φυτών και η λίπανση τους με τα απαραίτητα συστατικά την περιόδο που χρειάζεται. Πάνω απ’ όλα όμως, ότι πράτουμε το κάνουμε από αγάπη και σεβασμό στη γη και με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, προκειμένου αυτή να μας δίνει και στο μέλλον γενναιόδωρα τα αγαθά της. Ακολουθούμε ευλαβικά τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και η πρακτική μας αυτή πιστοποιείται από εξωτερικό οργανισμό πιστοποίησης.

Επομένως, η σωστή και έγκαιρη λίπανση, το αρκετό νερό, το συγκεκριμένο terrain της περιοχής, που έχει να κάνει με το γόνιμο έδαφος αλλά και τη χορταστική ηλιοφάνεια, έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή, κάθε χρόνο, 20-30 τόνων φρέσκου βιολογικού καρπού αρώνιας με πολύ υψηλά φυσικά σάκχαρα, (από 25 μονάδες brix έως 30), πράγμα που καθιστά τον καρπό πολύ νόστιμο να καταναλωθεί φρέσκος αλλά και κατάλληλο για χρήση ως πρώτη ύλη στην παραγωγή χυμών και άλλων παρασκευασμάτων.

Σάββας Χατζηδημητρίου, παραγωγός

H μονάδα μεταποίησης στην Έδεσσα και η αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αρώνιας

Η αρώνια, οι ιδιότητες και ο τόπος καλλιέργειάς της αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία μιας σειράς προϊόντων με βασική πρώτη ύλη το δικό μας βιολογικό φρέσκο καρπό. Έτσι, παράλληλα με την καλλιέργεια, ξεκινήσαμε στην Έδεσσα τη δική μας μονάδα μεταποίησης της αρώνιας, που λειτουργεί με σκοπό την παραγωγή των δικών μας επώνυμων προϊόντων αρώνιας Roni The Great, αλλά και την παραγωγή προϊόντων για τρίτους (φασόν).

Η παραγωγή γίνεται με βάση την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την παραγωγή και ασφάλεια των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018, με το οποίο είμαστε πιστοποιημένοι, αλλά και ταυτόχρονα προσκολλημένοι στις απαιτήσεις της ορθής διαχείρισης και παραγωγής πιστοποιημένων βιολογικών τελικών προϊόντων.

Παράγουμε και διακινούμε φρέσκους και παστεριωμένους χυμούς, αποξηραμένο καρπό, ροφήματα κρύα και μείγματα για ζεστό τσάι, μαρμελάδες, powder αρώνιας.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ
Η ΙΔΕΑ
Ο ΣΤΟΧΟΣ
Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ
Η ΙΔΕΑ
Ο ΣΤΟΧΟΣ

Η έμπνευση της επωνυμίας Roni The Great

1) Η πηγή της έμπνευσης πίσω από τo όνομα και το μότο των προϊόντων είναι ο Μ.Αλέξανδρος, ο οποίος με τη ζωή και τη δράση του έμεινε γνωστός στην ιστορία ως Μέγας στρατηλάτης που ξεκίνησε από την αρχαία Πέλλα και κατάφερε να να φτάσει και να κατακτήσει τα 2/3 του τότε γνωστού κόσμου.


2) Η αρώνια από την προηγούμενη ανάλυση προκύπτει ότι δικαίως μπορεί να θεωρηθεί ως το μέγα αντιοξειδωτικό!


3) O τόπος καταγωγής και η καλλιέργειά της αρώνιας γίνεται στο Νομό Πέλλας και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Μ. Αλεξάνδρου

Έτσι και εμείς, με μια πιο φρέσκια αλλά και συνάμα δυναμική θεώρηση της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής μας, δώσαμε στα προϊόντα την ονομασία Roni The Great. Θέλαμε με τον τρόπο αυτό, να ενθαρρύνουμε όλους εσάς να γευτείτε τα προϊόντα μας, να νιώσετε, να πάρετε ενέργεια και να εμπνευστείτε προκειμένου να νικήσετε τους προσωπικούς σας στόχους, μικρούς ή μεγάλους και εν τέλει να κατακτήστε το δικό σας κόσμο, δηλαδή να ξεπεράσετε ουσιαστικά τον εαυτό σας και να αποδείξετε ότι είστε καλύτεροι των προσδοκιών σας.

Γνωρίστε τα προϊόντα μας!

Γνωρίστε τα προϊόντα μας!

Καλάθι αγορών